mail telefon tilmelding

Den 1. september 2020 blev al overvågning af det danske gasdistributionsnet samlet i et kontrolcenter i Viborg. Evida har dermed lukket sit kontrolcenter i Søborg, ligesom Energinets kontrolcenter Egtved, som Evida har haft samarbejdsaftale med, har afgivet overvågningen af gasnettet i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland til Evida. 

Det bliver samtidig startskuddet på en opgradering af både de fysiske og de systemmæssige rammer. Der bliver nemlig etableret et helt nyt kontrolcenter, ligesom de eksisterende tre overvågningssystemer samles i ét SCADA-system, der hele tiden overvåger gasnettet. 

"Det er en milepæl for Evida, at vi nu samler kontrolenhederne og går fra tre til ét overvågningssystem. Som nationalt selskab er vi ansvarlige for at sikre en sikker og stabil distribution af gas til produktion, transport og opvarmning i hele landet. Og det stiller krav til vores distributionsovervågning af gassystemet, som skal have de optimale rammer, ligesom det stiller krav til vores viden om gasledningernes placering i jorden og balancering af gasnettet," udtaler Evidas driftsdirektør Søren Hylleberg Sørensen. 

Fakta 

  • Det nye kontrolcenter kommer til at overvåge 64.000 signaler og næsten 700 forskellige anlæg. Det er typisk måler-/regulatorstationer, biogas-modtagestationer og kompressorstationer. 
  • Evidas kontrolcenter modtog mellem 90 og 100 opkald om dagen i 2019 om bl.a. gaslugt og overgravninger. 
  • Evida rykkede ud til 408 overgravninger i 2019. 80% af alle overgravninger er forårsaget af entreprenører, mens 20% er forårsaget af private. Ved 95% af alle overgravninger er Evida fremme inden for en time. 

Sådan får du kontakt

Ring til Evidas kontrolcenter på tlf. 6225 9111 eller 6225 9112, hvis du som vvs-installatør står med en gaslugt eller andet nødstilfælde. 

Har du spørgsmål om aftræk, anmeldelser, regulator, gasmåler og tekniske spørgsmål, 
så kontakt os på myndighed@evida.dk eller tlf. 6225 9093. 

Nyhedsbrev

Vil du have flere nyheder fra Evida? Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du modtage andre nyheder målrettet din virksomhed om fx udlevering af målere, opsætning og indregulering af kedler, effektive installationsmetoder for gaskedler, åbningstider på lager, administrative tips og tricks, nye produkter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig her
Kundeservice

Har du et spørgsmål til os?

Kontakt os

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler