mail telefon tilmelding

Der er fokus på de private forbrugeres boligopvarmning, og det er politisk besluttet, at opvarmning med gas på sigt skal erstattes af for eksempel varmepumper og fjernvarme. Derfor er der afsat puljer til blandt andet tilskud til varmepumper og gratis frakobling fra gasnettet, og det sætter gang i konverteringerne. 

Det betyder nye udbydere og aktører på banen, og derfor er det ekstra vigtigt at slå et slag for sikkerheden omkring gasinstallationen.  

Her får du tjeklisten til en korrekt frakobling 

  1. Det allervigtigste for din kundes sikkerhed er, at du husker at afproppe korrekt, når du har taget en gasinstallation ned. Korrekt afpropning betyder, at der fysisk skal monteres en prop eller slutmuffe i gasrørsinstallationen. At lukke for hovedhanen eller en afspærringsventil er ikke en forsvarlig og korrekt afpropning, som der kræves i Bekendtgørelse om Sikkerhed for gasinstallationer §31. Se eksempler nedenfor.

    Du kan læse mere i installationsvejledningen for klasse 4 - apparater med lukket forbrænding

  2. Anmeld nedtagningen af gasinstallationen på virk.dk. Du skal bruge blanketten til anmeldelse af væsentlige ændringer. 
  3. Din kunde skal huske at opsige sin gasforsyning, så Evida kan gennemføre en slutafregning og hjemtage måler og målerskab, samt frakoble stikledningen. Hjælp din kunde med at huske det. 

  4. Målerskab og måler tager Evida sig af. Det er vigtigt, at vi har måleren, så vi kan slutafregne din kunde korrekt og rettidigt. 

Er du i tvivl om noget, så kontakt Evida på myndighed@evida.dk eller på tlf. 62259093. 

Eksempler på manglende
og korrekt afpropning

Nyhedsbrev

Vil du have flere nyheder fra Evida? Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du modtage andre nyheder målrettet din virksomhed om fx udlevering af målere, opsætning og indregulering af kedler, effektive installationsmetoder for gaskedler, åbningstider på lager, administrative tips og tricks, nye produkter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld her

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler