mail telefon tilmelding
Gå til indhold

Der er godt gang i konverteringerne fra gasfyr til andre varmekilder. Det betyder desværre også, at vi ser et stigende antal mangelfulde afpropninger af gasinstallationer. I årets første tre måneder har Evida allerede anmeldt 50 sager til Sikkerhedsstyrelsen om fejlagtig eller mangelfuld afpropning. Til sammenligning anmeldte vi 67 sager i hele 2021.

Der er med andre ord vigtigt at slå et ekstra slag for sikkerheden omkring gasinstallationen.

Her får du tjeklisten til en korrekt frakobling 

  1. Det allervigtigste for din kundes sikkerhed er, at du husker at afproppe korrekt, når du har taget en gasinstallation ned. Korrekt afpropning betyder, at der fysisk skal monteres en prop eller slutmuffe i gasrørsinstallationen. At lukke for hovedhanen eller en afspærringsventil er ikke en forsvarlig og korrekt afpropning, som der kræves i Bekendtgørelse om Sikkerhed for gasinstallationer §31. Se eksempler nedenfor.

    Du kan læse mere i installationsvejledningen for klasse 4 - apparater med lukket forbrænding

  2. Anmeld nedtagningen af gasinstallationen på virk.dk. Du skal bruge blanketten til anmeldelse af væsentlige ændringer. 

  3. Din kunde skal huske at opsige sin gasforsyning, så Evida kan gennemføre en slutafregning og hjemtage måler og målerskab, samt frakoble stikledningen. Hjælp din kunde med at huske det.
    Opsigelsen laves digitalt på Evidas hjemmeside.

  4. Målerskab og måler tager Evida sig af. Det er vigtigt, at vi har måleren, så vi kan slutafregne din kunde korrekt og rettidigt. 

Er du i tvivl om noget, så kontakt Evida på myndighed@evida.dk eller på tlf. 62259093. 

Eksempler på manglende og korrekt afpropning

Eksempler på manglende og korrekt afpropning af gasrør

Nyhedsbrev

Vil du have flere nyheder fra Evida? Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du modtage andre nyheder målrettet din virksomhed om fx udlevering af målere, opsætning og indregulering af kedler, effektive installationsmetoder for gaskedler, åbningstider på lager, administrative tips og tricks, nye produkter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld her

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler