mail telefon tilmelding
Gå til indhold

Gasleverandørerne, netselskaberne og Energinet har dagligt behov for at udveksle informationer om bl.a. forbrug og leverandørskift.

Informationsudvekslingen sker via EDI-kommunikation (Electronic Data Interchange)

Gassektoren og elsektoren i Danmark følger samme principper og dokumentation for EDI-kommunikation. EDI-kommunikationen er baseret på ebIX-standarden, men med de nødvendige tilpasninger til den danske gasmarkedsmodel.  

Dokumenterne herunder specificerer regler og procedurer for, hvordan aktørerne bruger EDI-kommunikation på det danske gasmarked. 

Godkendelse af EDI-systemer 

Gasleverandørens it-systemer skal være testet og godkendt til EDI-kommunikation med distributionsselskabet. Evida er ansvarlig for test og godkendelse af gasleverandørernes EDI-systemer. Evida stiller testfaciliteter til rådighed via aktørtestportalen.

Alle aktører skal testes og godkendes ved ændringer i EDI-specifikationerne. 

Forretningsprocesser for EDI-kommunikation 

Regelsættet ”Forretningsprocesser for EDI-kommunikation på gasmarkedet” beskriver, hvordan aktørerne i praksis skal håndtere leverandørskift, flytning og forbrugsopgørelser. Regelsættet er særligt rettet mod de medarbejdere, som til daglig varetager disse opgaver. 

Danske forretningstransaktioner for el- og gasmarkedet 

Danske forretningstransaktioner for el- og gasmarkedet er henvendt til it-leverandører og er fælles for el- og gasmarkedet. Dokumentet indeholder specifikation af de forretningstransaktioner, der skal udveksles via EDI i forbindelse med leverandørskift. Dokumentet er særlig rettet til it-specialister. 

BLA01432 2 (1)

Har du et spørgsmål til os?

Kontakt os

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler