mail telefon tilmelding
Gå til indhold

Torsdag morgen den 10. juni afbrænder statens gasdistributør, Evida, gas på Kystvejen 110 i udkanten af Nørresundby. Afbrændingen forventes at vare ca. 45 minutter og vil finde sted i tidsrummet mellem kl. 08.00 og 10.00.

Afbrændingen, som brandvæsenet og politiet er orienteret om, er nødvendig, fordi Evida skal omlægge en gasledning i forbindelse med, at en virksomhed skal opføre lagerbygninger i området.

”Gasledningen skal tømmes – og dette gøres ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på, både med hensyn til klima og økonomi”, forklarer driftsdirektør Søren Hylleberg Sørensen.

Evida adviserer på forhånd beboere og virksomheder i området om afbrændingen. Men bilister vil også kunne se ilden fra motorvej E45 Frederikshavnsmotorvejen.

”Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje, hvorfor forbipasserende ikke skal kontakte politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået efter planen og som forventet”, siger Søren Hylleberg Sørensen.

Gassen brændes af fra en 12 meter høj mast, også kaldet en flare, og vil stå som en ca. 8 meter høj flamme. Det betyder, at flammen vil kunne ses i et stort område i Aalborg, Nørresundby og Vodskov og vil være synlig fra bl.a. E45 Frederikshavnsmotorvejen.

Afbrændingen vil desuden udsende støj på op til 110 dB svarende til lyden af en koncert på Roskilde Festivalen eller en lufttrykshammer. Samtidig opstår der en varme, som vil kunne mærkes på mere end 100 meters afstand.

Fakta

  • Metoden med at afbrænde gassen kaldes flaring.
  • Flaring benyttes, når en gasledning skal tømmes for gas i forbindelse med arbejde på gasledningen.
  • Evida flarer gas i gennemsnit 1-2 gange om året.

Malene Hadrup

senior kommunikationsrådgiver

Del

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler