mail telefon tilmelding
Gå til indhold

I december gav Evida kunderne mulighed for at lave en ekstra frivillig aflæsning af deres gasmåler, så deres regninger fremover i højere grad kan afspejle deres reelle forbrug. Det er et tilbud, som mange har valgt at benytte sig af.

2022 har på mange måder været et uforudsigeligt og foranderligt år. Det gælder også på energiområdet, hvor der på gasområdet var svingende priser og faldende forbrug.

Derfor gav Evida i december kunderne mulighed for at lave en ekstra frivillig aflæsning for at skabe en bedre sammenhæng mellem kundernes acontoregning og deres reelle forbrug.

Den mulighed har mere end 205.000, eller hvad der svarer til over 60 procent af alle gaskunderne, valgt at gøre brug af, inden fristen udløb den 17. januar.

- Vi arbejder hele tiden på at imødekomme kundernes ønsker, og derfor er det positivt, at så mange kunder har gjort brug af tilbuddet. Med den ekstra frivillige aflæsning gav vi nemlig kunderne mulighed for at se effekten af de tiltag, de har igangsat for at spare på gasregningen, så deres regninger i højere grad kommer til at afspejle deres reelle forbrug, siger Sune Holm, driftsdirektør i Evida, og fortsætter:

- Den store interesse gjorde også, at nogle kunder i en periode oplevede lang ventetid og udfordringer med at logge ind, hvilket vi beklager. Derfor lavede vi flere tiltag, såsom at udskyde fristen for aflæsninger til den 17. januar, der afhjalp ventetiden.

Den ekstraordinære opgørelse fra Evida dækker den del af regningen, som går til distribution af gassen og afgifter til staten. Derudover stiller Evida måledata til rådighed for gasleverandørerne, der frit vil kunne indrette deres faktureringsmodel. Det vil have stor betydning for kundernes samlede gasregning, om gasleverandørerne vælger at afregne i forhold til den ekstraordinære aflæsning.

Kvartalsvise aflæsninger

Uanset om kunderne har valgt at gøre brug af den ekstra frivillige aflæsning eller ej, vil alle som vanligt få en årsopgørelse til maj/juni.

Evida forventer i samarbejde med gasleverandørerne at indføre obligatoriske kvartalsvise aflæsninger og opgørelser senere på året i 2023.

- Vi har i mange år lavet en årlig opgørelse af kundernes forbrug, men i det aktuelle gasmarked med svingende gaspriser, og hvor flere kunder har ændret deres forbrugsmønster, vil kvartalsvise aflæsninger give et mere retvisende billede for kunderne, siger Sune Holm.

Pressekontakt

Del

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler