mail telefon tilmelding
Gå til indhold

Gas har i mange år været en altafgørende energikilde i vores fjernevarmesektor. Og selvom fjernevarmesektoren i stigende grad lægger energiproduktionen om til produktion baseret på blandt andet varmepumper og solceller, har sektoren fortsat et behov for en supplerende energikilde til spidslastperioder, det vil sige perioder, hvor vinden ikke blæser og solen ikke skinner, men efterspørgsel efter varme og energi fjernvarmen fortsat er til stede.

Behovet for spids- og reservelast forventes at stige i de kommende år med elektrificering af fjernvarmesektoren. Introduktionen af mange varmepumper vil være til grundlast, og forventes således ikke at i særligt omfang at reducere behovet for spidslast fra gaskedler, og behovet for spidslast forventes således forsat at ligge på 15-20 dage årligt. 

Dertil kommer, at behovet for reservelast bliver større, da satsning på varmepumper øger antallet af timer, hvor tekniske vanskeligheder kræver, at reservekedler kan levere varmen og dermed fastholde forsyningssikkerheden.

Det samlede behov for spids og reservelast på gas vil i 2030 forventes at blive øget til 35-40 dage om året, hvor behovet fortsat vil være størst i vinterhalvåret.

Grøn omstilling med gas og fjernvarme

Evida har sammen med Dansk Fjernvarme udarbejdet en undersøgelse, som viser, at der i fremtidens energisystem bliver brug for at koble gas og fjernvarme endnu tættere sammen. 

Læs undersøgelsen her

BLA01432 2 (1)

Har du et spørgsmål til os?

Kontakt os

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler