mail telefon tilmelding
Gå til indhold

Puljen på 139 mio. kroner til gebyrfri afkobling fra gassystemet er nu opbrugt, og puljen er derfor lukket.

Med ”Aftale om inflationshjælp” og ”Aftale om vinterhjælp” var der afsat 139 millioner kroner ekstra i 2023 til at dække gebyret for afkobling fra gassystemet for kunder, som skifter gassen ud med en anden varmekilde. Den pulje blev der åbnet for den 10. maj, og nu er midlerne så opbrugt.

I alt har der i 2023 været afsat 239 mio. kr. til Afkoblingsordningen, og ca. 30.000 gaskunder har fået dækket omkostningerne til afkobling fra gassystemet.

Det forventes, at der åbner en ny pulje under Afkoblingsordningen i begyndelsen af 2024. Man kan følge med via Evidas hjemmeside eller ved at tilmelde sig nyheder fra Evida.

Hvis man opsiger sin gasforsyning i perioden, hvor puljen til afkobling er lukket, skal man selv betale gebyret for afkobling. Se prisen på en afkobling her.

Vær opmærksom på, at

  • Afkoblingsordningen kun gælder for opsigelser, som Evida modtager, når puljen er åben, og der er penge tilbage i puljen. Man kan altså ikke få andel i puljen med tilbagevirkende kraft.
  • det er datoen, hvor man indsender sin opsigelse af gasforsyningen, som tæller, ikke datoen for hvornår man skifter varmekilde, der er afgørende for at få gebyrfritagelse.
  • Opsigelsen er bindende for kunden og for Evida fra det tidspunkt, vi modtog opsigelsen. 


Om Afkoblingsordningen
Afkoblingsordningen giver private husholdninger og udlejere mulighed for at få dækket gebyret til Evida for at blive afkoblet gassystemet, hvis kunderne ønsker at udskifte sit gasfyr med en alternativ energikilde. 

Evida administrerer Afkoblingsordningen for Energistyrelsen. Ordningen er et resultat af den politiske klimaaftale fra den 22. juni 2020, hvor der blev afsat midler til gebyrfritagelse ved afkobling fra gassystemet, og midlerne uddeles i perioden 2021-2026. I 2023 har der været afsat 239 mio. kr., som er tildelt efter først til mølle-princippet.

Hvem er omfattet af afkoblingsordningen?
Ordningen omfatter private husholdninger og udlejere med udlejningsboliger der, på den pågældende adresse

  • har et årligt forbrug på mellem 100m3 og 6.000 m3, og
  • ikke har et eller flere CVR-numre registeret på adressen, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget de minimis-støtte, der overstiger 1.500.000 kr. (200.000 EUR).


Find mere information om opsigelse af gasforsyning her

Pressekontakt

Del

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler