mail telefon tilmelding
Gå til indhold

I 2022 har Evida fået kendskab til 215 enkeltstående hændelser på mindre installationer, som er indberettet til Sikkerhedsstyrelsen som ”Farlige hændelser” til videre sagsbehandling. Dette udgør en stigning på 179 % i forhold til 2021. Stigningen skyldes især hændelser i kategorierne ”Manglende afpropning” og ”Uautoriseret arbejde”. Evida vurderer, at det primært er det øgede antal konverteringer fra gasopvarmning til fjernvarme eller til varmepumpe, som ligger til grund for denne stigning. 

187 af hændelserne drejer sig om manglende eller mangelfuld afpropning af gasinstallation. Mange sager er sket i sammenhæng med uanmeldt arbejde, hvor en installation skal nedtages til fordel for fjernvarme eller varmepumpe. De manglende/mangelfulde afpropninger udgør en stor risiko for udstrømning af gas til bygninger. 

20 hændelser drejer sig om uautoriseret arbejde. De fleste af disse omfatter også mangelfulde afpropninger af installationer, men er medtaget under kategorien ”Uautoriseret arbejde”, fordi Evida har grund til at antage, at ændringen på gasinstallationen er udført af personer uden vvs-autorisation. 

I første kvartal 2023 har Evida allerede indberettet 72 farlige hændelser - primært mangelfulde afpropninger - og 7 tilfælde af uautoriseret arbejde til Sikkerhedsstyrelsen.

Sådan laver du en korrekt afpropning
BLA01432 2 (1)

Har du et spørgsmål til os?

Kontakt os

Ved lugt af gas eller andet nødstilfælde


Ring til os på 62 25 91 14.

Lugter du gas? rediger postnr.
service

Indtast et andet postnummer

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Det indtastede postnummer er ikke i et gasforsyningsområde. Indtast postnr. for den adresse, du er interesseret i, eller ring til os på tlf. 7789 9000.

Aflæs gasmåler